03.06.2015 12:43

Рестораните ќе работат еден час подолго до 31 август


Согласно член 23 од  Законот за угостителска дејност,  работното време  на угостителските објекти за исхрана без оглед на видот на угостителските услуги  во деновите  петок и сабота, спроти празнични денови и празнични денови , како и периодот од 1 јуни до 31 август можат да работат од 07:00 часот до 01:00 часот  наредниот ден.

Угостителски објекти – дискоклуб и дискоклуб на отворен простор можат да работат од 20:00 до 05: 00 часот наредниот ден , во деновите петок и сабота , спроти празнични денови и празнични денови , како и периодот од 1 јуни  до 31 август.

loading...

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments