Овој Индиец има 39 жени и 94 деца и сака уште да го шири семејството (видео)

Сподели со своите пријатели

Сите 167 членови на семејството Зиона Чане живеат во четворокатница со 100 луѓе, а 66-годишниот Индиец нема намера да го прекине ширењето на семејното стебло.

Loading...

Имено, Чана моментално има 39 жени, 94 деца и 33 внучиња.

Чана, кој живее во изолирано село на границата со Бурма и Бангладеш, во ској момент има покрај себе барем седум жени, а една година успеал да ожени дури 10 жени.

Дури и денес сум расположен да го ширам семејството и подготвен сум да се женам – вели Чана.

Неговите жени делат спална соба, додека синовите со своит ежени имаат посебни простории. Споругите ја водат кујната, ќерките се задолжени за хигиена, а мажите за земјоделство и сточарство.

Имам толку луѓе за кои се грижам па се сметам за пресреќен човек – додава Чана.

Инаку Зиона Чана ја предводи локалната христијанска секта која ја одобрува полигамијата.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.