Ова се трик прашања на конкурс за работа во „Facebook“

Сподели со своите пријатели

Како секојдневно се повеќе се развива, „Фејсбук“ станува доста примамлива компанија за многу луѓе кои бараат подобра работа, затоа што веруваат дека работата во оваа компанија ќе им ги оствари сите соништа.

Loading...

Но, за да работите на едно од работните места во „Фејсбук“ не е доволно само знаењето за областа за која конкурирате, туку мора да биде спремни да дадете одговор и на трик прашања.

За скоро секоја позиција за која ќе конкурирате во компанијата „Фејсбук“ постои трик прашање. Ова се некои од интересните кои до сега има се поставувани на они кои биле на разговор за работа во компанијава.

 • Дали мислите дека „Фејсбук“ треба да биде достапен во Кина? (User Operations Analyst)
 • Колку роденденски објави имало на „Фејсбук“ на денот кога ви е интервјуто? (Data Scientist)
 • Колку би сте го наплатиле перењето на секој прозорец во Сиетел? (Online Sales operations)
 • Опишете ни каок фунционира сајтот. (ова е целосно прашање, без контекст – Technical Project Manager)
 • Колку пари се потрошени на интерне? (Account Manager)
 • Како би сте го дизајнирале далечниот управувач за телевизор? (Product Designer)
 • Како би го организирале интервјуто во оваа соба? (Content Producer)
 • Колку бигмекови се продаваат во „Мекдоналдс“ во Америка секоја година? (Data Scientist)
 • Како би го направиле „Фејсбук“ за слепите лица? (Product Manager)
 • Кој е вашиот акциски плат доколку видите дека на „Фејсбук“ поставување на фотографии е намалено за 50%? (Operations Associate User Intelligence)
 • Да можете да биде животно, кое би биле и зошто? (User Operations Analyst)
 • Со што најмалку се гордеете во својата професионална биографија? (Media Solutions Specialist)
 • Што би правеле да имате пристап до сите податоци на „Фејсбук“? (Product Analytics)
 • Кои чекори би сте ги преземале за да пронајдете лажни профили? (User Operations Analyst)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.