Ова се дронови камикази кои Русија ги употребува во Украина (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Додека Владимир Путин подготвува нови напади во Украина, тој истовремено се свртува кон нови тактики кои вклучуваат евтино и уништувачко оружје, меѓу кои и дронови камикази.

Loading...

Русија ја засилува својата брутална инвазија на Украина, овојпат потпирајќи се најмногу на напади со беспилотни летала камикази, евтино и лесно достапно оружје со разорни последици.

Урнатините станаа вообичаена глетка низ Украина, особено по нападите оваа недела од страна на Русите користејќи, меѓу другото, беспилотни летала камикази.

Тоа е ново оружје во оваа војна што е евтино и самодетонирачко.

Дронови камикази се произведени во Иран и се посебни по тоа што можат да патуваат далеку и имаат можности како кружење цел.

Во јуни руската делегација го посети Иран и се договори за купување и оттогаш речиси секојдневно ја зголемија употребата на беспилотни летала камикази.

Дронови камикази се користат и во Украина, но тие се помали и од американско производство.

Украинската воздушна одбрана се покажа како доста успешна во соборувањето на беспилотните летала, но загрижува фактот што се толку евтини.

Loading...

 

Сите информации поврзани со најновите случувања со војната во Украина можете да ги прочитате ТУКА.