ОПАСНОСТ ОД ДЛАБОЧИНИТЕ: Џиновски ајкули нападнаа подморница (видео)

Сподели со своите пријатели

Истражвачката подморница „The Blue Planet II“ испратила леш од кит кој некоа време лебдеел на површината на Атлантскиот океан, кога наишла на група ајкули.

Кога научниците дошле на длабочина од 750 метри, на која телото на китот потонало, затекнале голем број огромни ајкули – Hexanchus griseus, кои можат да пораснат и до осум метри.

ТЕРОР ОД ДЛАБОЧИНИТЕ НА ЈАДРАНОТ: Нападите на белите ајкули не се ретки како што се мисли (видео)

Поради големата конкуренција, морските кучиња станале поагресивни и се напаѓале меѓусебно, а не биле претерано среќни ниту со фактот дека во подморницата има истражувачи.

На научниците не им било сеедно, но ајкулите бргу сфатиле дека подморницата не претставува конкуренција и продолжиле по својот пат.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.