Хорор во Црна Гора: Ајкула изела половина човек, момчето пронајдено преполовено

Сподели со своите пријатели

Во екот на туристичката сезона, повторно се актуелни натписите за нападите од ајкули. Сепак, опасноста потои, но не е толку голема.

Иако, вчера е уловена ајкула во Црна Гора, единствен познат напад од ајкула врз човек во црногорското приморје, кое трагично завршило се случил на 13.07.1995 година. Тројца студенти, запреле на големата рамна карпа во Могрена да се искапат.

Во вода прв скокнал 21-годишниот студент на електротехника од Чачак, Стеван Стевица Томашвиќ и набрзо после тоа бил нападнат. Нападот бил смртоносен ушште по првиот угриз и момчето било преполовено.

Томашевиќ бил нападнат од голема бела ајкула долга 6,5 метри.

Еден месец по трагедијата на истотот место семејството на момчето подигнало спомен плоча која и ден денес стои таму, но натписот не се гледа.

(press24.mk)

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.