18.04.2015 18:21

Нова светлосна сигнализација на булевар Октомвриска Револуција (фото)

Facebook Twitter Google+

Нови табли и семафори се поставени на ул. Ѓорѓе Петров и бул. Октомвриска Револуција, соопшти Општина Куманово. Семафорите кои беа целосно уништени во невремето кое го зафати Куманово кон крајот на јануари и силниот ветер, целосно ги уништија семафорите кои одредено време беа вон функција поради набавка на нова светлосна сигнализација.

 

loading...

На годишно ниво според Општина Куманово, од буџетот на општината се одвојуваат 224.000 денари за 12 -те семафорски раскрсници, додека од тие средства, 102.000 денари се наменети за одржување и поправање на светлосната сигнализација во градот.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments