Научниците открија која е идеалната големина на пе*исот: Ќе се изненадите!

Сподели со своите пријатели

Прашањето кое постојано се поставува е дали големината на пенисот е навистина толку важна.

Loading...

Многу мажи често се прашуваат и се чувствуваат несигурно кога станува збор за големината на нивниот пенис, но прашање е дали големината навистина е толку важна.

Една нова студија од Универзитетот во Кент покажа дека тоа „не е причина за раскинување“.

Според наодите, мажите не треба да се грижат бидејќи истражувањето открило дека „жените не ставаат многу акцент на големината на пенисот“, пишува Дејли Стар.

Истражувачите ја процениле популарноста на 265 секс играчки, гледајќи ја големината, материјалот, цената и оценките. Откриено е дека должината на обемот е адут кога станува збор за преференциите на жените.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Најпознатиот сајт за возрасни ќе мора да напушти пет држави

Ширината е поважна од должината

„Journal of Sex Research“ објави дека оние што жените најмногу ги сакаат имаат „просечен“ обем од 12 см.

За споредба, просечната големина на пенисот во ерекција е околу 11,6 см.

Други студии покажаа дека просечната големина на пенисот е околу 13,58 см ширум светот.

Loading...

Но, студијата покажа дека должината на играчката е значително подолга од просечниот пенис и изнесува 17,95 сантиметри.

– Спротивно од она што го очекувавме, не најдовме никаква предност за производи со реално значење, освен присуство на жилава текстура – пишува Journal of SR.

Но, истражувачите признаа дека се потпираат на само едно просечно мерење на големината на пенисот за да ги споредат нивните наоди.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Најпознатиот сајт за возрасни ќе мора да напушти пет држави

– Сфаќаме дека оваа студија сама по себе можеби не е точна со оглед на многуте методолошки потешкотии во одредувањето на просечната големина на пенисот, па затоа е потребна претпазливост кога се разгледуваат презентираните резултати споредувајќи го нашиот примерок со реалноста – додаваат тие.