Најмоќниот полциски автомобил предаден на јапонската полиција (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Неретко имаме можност да видиме како другите држави во светот имаат посебни полициски возила, на кои би им завиделе сите.

Токму „Нисан“ е тој кој ја има традицијата за изработка на посебни полициски автомобли. Оваа компанија неодамна го претстави моделот Nissan GT-R и тоа токму во Јапонија.

На полицајците им е предаден на користење Nissan GT-R. Полициската станица се наоѓа во Точига, местото каде се произведува овој автобил.

Мафијашко ферари претворено во полициски автомобил (ВИДЕО)

Loading...

Фабирката има и долга традиција од 50 години, а иако R35 GT-R веќе 10 години е употреба се уште е опасна играчка со сила од 565 коњски сили.

Секако дека полицискиот GT-R нема лимитатор на брзина од 180 километри на час, како што имаат сите останати автомобили во Јапонија, што значи дека тоа е најбрзото возило во државата.

Полицајците при преземањето на возилото биле видно возбудени што ќе можат секојдневно да го користат токму овој модел.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Во Сомалија се поголем број деца умираат од глад

Leave a Reply