Мапа за следење на коронавирусот во Македонија

Сподели со своите пријатели

На интернет се појави првата интерактивна мапа на која може да се следи состојбата со коронавирусот во земјава.

Loading...

Мапата е изработена од софтверската компанија ГДИ.

Прикажува места на кои има заболени од коронавирусот, како и полот и нивната возраст.

Податоците се ажурираат дневно од официјалните државни институции.

Мапата можете да ја следите ТУКА.


Leave a Reply