Какво време не` очекува денес во Македонија

Сподели со своите пријатели

Претпладне ќе има зголемување на облачноста низ земјава, со тоа што јужниот крај ќе остане реалтивно сончев некаде до раните попладневни часови.

Loading...

Врнежите ќе започнат околу пладне во северозападниот крај а потоа постепено ќе се шират и во останатите краишта. Попладне и навечер облачноста поинтензивно ќе се развива во источниот дел од земјата. Местимично во овој регон ќе има поинтензивни врнежи проследени со зачестена појава на грмежи и локален засилен ветер.

Врнежи проследени со грмежи и ветер ќе има и во западниот регион, но со помал интензитет во споредба со процесите од источниот крај. Вечерта ќе биде облачна и поврнежлива во крајниот исток од земјава.

Максималната температура во поголем дел од котлинте во северниот и западниот крај ќе има вредност околу 26°С. Околу 30°С максимална температура очекува само југоисточниот регион.