Како порнографијата влијае на вашиот сексуален живот?


Иако мажите се тие кои почесто ги посетуваат порнографските сајтови, многумина веруваат дека таа активност лошо влијае на врската. Сепак, најјновите истражувања даваат сосема спротивни резултати.

Истражувањето е објавено во магазинот „Personality and Social Psychology Bulletin“ во кој учествувале 246 лица и покажало дека гледањето на порнографска содржина всушност го подобрува сексуалниот живот.

Половина од испитаниците прикажани се на фотографии од спротивниот пол, додека другата половина гледа фотографии од девојки. Се покажало дек лицата од првата група се поотворени за нови врски и авантури.

Сексот и порнографијата покренуваат позитивен циклус на зближување со странците со кои евентуално можеме да развиеме и емоционална врска – рекол професорот Гурит Бринбаум кој го водел истражувањето.

Интересно е што друго истражување покажало дека мажите кои почесто уживаат во порнографијата се помалку среќни во своите врски.

 


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.