Како Јапонците чистат снежна покривка висока 30 метри? (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

На планината Татејама, која е висока околу 3.000 метри, паѓаат околу 30 метри снег. Токму поради тоа оваа планина е едно од најпосакуваните дестинации тоа поради снегот.

Со инвалидските колички го чисти снегот на целото соседство (видео)

Loading...

Илјадници луѓе секоја година плаќаат многу пари и патуваат со часови за да ги видат снежните тунели.

По половина век во Мароко падна првиот снег (видео)

Овој планински венец, кој се наоѓа во централниот дел на Јапонија, бележи и до 38 метри снег годишно.

Зошто падна снег во Сахара? Научниците имаат два одговори!

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Кој е Бернард Арно? Најбогатиот човек во светот и крал на луксузна империја!

За тоа е виновен студениот сибирски воздух кој преку Камчатка се спушта кон Јапонија и попат собира огромни количини влага од околните мориња.

Во Русија падна снег, време е за голи луѓе по улиците (фото)

Кога ќе се судри со јапонските планински венци, доаѓа до снег во скоро незамисливи количества.

Погледнете сепак како Јапонците се борат и на кој начин чистат толкаво количество снег.

Leave a Reply