iOS 17 ќе биде лансиран денес. Еве кога и какви нови функции носи!

Сподели со своите пријатели

Во јуни, Apple го најави доаѓањето на iOS 17 со голем број нови функции и подобрувања за iPhone.

Loading...

По повеќе од три месеци бета тестирање, ажурирањето на бесплатниот софтвер ќе биде достапно денес во 19 часот за iPhone XS и поновите модели.

Подолу, сумиравме неколку клучни функции што ќе бидат достапни на iPhone-ите со iOS 17, а дополнителните функции ќе пристигнат подоцна оваа година.

StandBy

StandBy е нов приказ на цел екран кој обезбедува видливи информации специјално дизајнирани за гледање од далечина кога iPhone е на страна и се полни.

Овој приспособлив интерфејс може да прикажува различни работи, вклучувајќи часовник во различни стилови, календар, омилени фотографии, временска прогноза, контроли на музичкиот плеер, виџети и многу повеќе.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Јапонија го гради првиот дрвен сателит во светот

Контакт постери

Со iOS 17, корисниците можат да креираат персонализиран „контакт постер“ кој ќе се прикажува за време на дојдовните телефонски повици на iPhone кога другото лице ќе ги повика.

Овој постер може да содржи фотографија или Memoji, со опција за прилагодување на фонтот и бојата на позадината.

NameDrop

NameDrop им олеснува на корисниците да споделуваат информации за контакт со едноставно приближување на нивните iPhone-и.

Loading...

Двете страни можат да изберат одредени телефонски броеви или адреси на е-пошта за споделување, а можат да ги споделат и своите контакти.

Говорна пошта во живо

Говорната пошта во реално време им овозможува на корисниците да гледаат транскрипција на говорна порака на екранот додека лицето ја остава пораката.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Сателит на ЕСА утре ќе падне на Земјата

Ако корисникот ја препознае важноста на пораката, може да го прифати повикот додека повикувачот ја остава својата порака.

Подобрена автоматска корекција

Apple тврди дека iOS 17 го носи најновиот јазичен модел за предвидување зборови што значително ќе ја подобри автоматската корекција при пишување на iPhone.

Додека пишувате, машинското учење на уредот интелигентно ќе ги коригира грешките со поголема прецизност од кога било досега.

Apple Maps Offline

Apple Maps носи клучна карактеристика на iOS 17, овозможувајќи мапи да се преземаат за офлајн употреба, надминувајќи ја функционалноста на Google Maps.

Корисниците сега можат да преземаат одредена област на мапа и да користат навигација чекор-по-сврт, да ги гледаат проценетите времиња на пристигнување, да пронаоѓаат локации и многу повеќе, дури и кога нивниот iPhone не е поврзан со мобилни податоци или Wi-Fi.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Јапонија го гради првиот дрвен сателит во светот

„Hey Siri“ скратено на Siri

Apple го поедностави начинот на активирање на Siri на iPhone и други уреди на Apple како iPad, Mac, HomePod и најновите AirPods Pro.

Loading...

Сега наместо „Hey Siri“, корисниците едноставно велат „Siri“ за да го повикаат гласовниот асистент и можат да издаваат повеќе команди по ред без да мора да го повторуваат „Siri“.