Гугл инвестира милијарда долари во зделки со медиумски партнери

Сподели со своите пријатели

Гугл планира да инвестира милијарда долари во партнерства со информативни медиуми ширум светот за развој на апликацијата Showcase, чија цел е промовирање на нивните информации, соопшти извршниот директор Сундар Пичаи.

Loading...

– Овој финансиски ангажман, наш најголем досега, ќе им плати на новинарите да создаваат и управуваат со висококвалитетни содржини за различни видови на онлајн медиуми, рече Пичаи.


Leave a Reply