Филипче: Секој што ќе излезе од дома ќе мора да носи маска

Сподели со своите пријатели

Носењето маска на отворен простор станува задолжително за сите, веднаш откако ќе излезат надвор, без разлика дали граѓаните се сами или во група.

Loading...

– Ова дефинитивно значи дека секој што ќе излезе од дома ќе мора да носи маска или марама или да има прекривка на устата, за да го избегнеме оној ризик несвесен при мини групирање и во таа смисла е целиот апкет на мерки, да се избегне групирање и да се избегне зараза, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

 

Поврзано

 

Забрана за поголеми семејни прослави во домашни услови, и групирање на јавни простори по 23 часот, како и задолжително носење маска на отворено и во затворени јавни простории, се новите мерки на Комисијата за заразни болести што ќе ги достави до Владата на усовјување.

Никола Ивановски


Leave a Reply