Ако е потребно повторно ќе се воведе полицискиот час, но засега не

Сподели со своите пријатели

Засега нема да се воведе нов полициски час, но се размислува за таква одлука доколку се јави потреба и драстично зголемување на бројот на заболени, најави министерот за здравство Венко Филипче на прес конференција.

Loading...

– Скратување на работни часови и рестрикции да движење доаѓаат предвид ако тоа е потребно, за некој регион или цела држава. Засега сме далеку од тоа, но дефинитивно една од мерките што може да се препорачаат, изјави министерот Филипче.

 

Поврзано

 

Како што рече скратувањето на работното време на угостителите е за да не дојде до ширење таму каде што ќе има прекршување на мерките, иако од досегашните анализи не се покажал поголем ризик на местата каде се почитувале сите мерки и протоколи.

Никола Ивановски


Leave a Reply