Европска земја од соништата идеална за летување

Сподели со своите пријатели

Се протега на три острови во Средоземното море, наспроти Сицилија. Главен град е Ла Валета, изграден многу одамна и за многумина е еден од најубавите градови на Европа. Убавината и богатата историја го красат ова место и го прават многу познато.

Loading...

Малта е во срцето на Медитеранот, може да се каже дека е колевка на претопување на цивилизацијата, со историја која се протега наназад илјадници години.

Земјата била населена уште околу 5.200 години пред новата ера. Националниот јазик е малтешки, а покрај него се користи и англискиот.

Опфаќа пет острови, од кои Малта, Гозо и Комино се населени, а Коминото и Филфле не се.

Најпопуларн и најинтересни туристички места за посетителите се местата Слиема и Сент Џулианс.

Loading...

Градбите на Малта изгледаат магично. Ѕидовите и бедемите се преубави во боја на медот, кои под сончевата светлина имаат посебен сјај. Куќите се градени од варовник. Каменот опсипан со сонцето ја менува својата боја од бела во светло жолта. Целокупната глетка од овие прекрасни локации далува магично и нереално. Островот поседува и доста културно-историски споменици, кои ќе ве запознаат со нивната богата култура.

Младит еможат д ауживаат во ноќниот живот кој тука е многу бурен и динамичен. Голем број убави барови, пријатни ресторани, модерни хотели, а Малта исто така е еден од големите центри за шопинг.

Организирани се доста интересни атракции, како што се подводно сафари, пиратска тура, и уште многу интересни активности во кои и самите можете да учествувате.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *