Дошол на фестивал за вегани па со заби кинел месо пред нив (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Дека вечната борба помеѓу вегетаријанците и месојадците добива се поекстремни форми докажува и снимката на маж кој се појавил на вегански фестивал и провоцирал јадејќи сирово месо.

Мажот, кој пред шокираните вегани на саемот во Амстердам јадел сирово месо од кое тече крв, на маицата носел натпис „Стани веган и умри“.

Видеото го направила една од учесничките на фестивалот, а тој не престанал да јаде ниту кога се појавиле полицајците, кои ги повикале вознемирените вегани.

Француските месари бараат полициска заштита од веганите

Loading...

– Иако не е забрането да се јаде сирово месо, тоа беше навистина шокантен призор поради сета крв и маснотии. Освен тоа, таму имаше и постари луѓе и деца, рекол портпароло на фестивалот и додал дека тие „не се екстремни вегани“.

Полицијата не ги привела антивеганот, а тој го напуштил местото на настанот по еден час.

Source: Man Eats Raw Steak Outside Vegan Festival Entrance by CEN


Leave a Reply