Цело време сме биле во заблуда: Косата не побелува од староста, ова е причината!

Сподели со своите пријатели

Ако сте забележале дека ви побелува косата, единствена работа која што треба да ја направите е да се ОПУШТИТЕ!

Loading...

Имено, научниците откриле дека не е во прашање стареењето, туку стресот. Научниците откриле дека келиите кои што се задолжени за пигментот кој им дава боја на нашата коса, исчезнуват кога телото и хормоните се изложени на стрес.

Истражувањето не направено врз глувци и покажало дека влакната на животните почнале да побелуваат оној момент кога биле изложени под стрес.

За жал оние кои што ја изгубиле бојата на косата, келиите кои што го создаваат пигментот не можат да се регенерираат, така што коста останува побелена.

Leave a Reply