Руското КГБ некогаш ги истражувало египетските пирамиди, а ова откритијата до кои дошле! (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Мистеријата за пирамидите ги прогонува научниците до ден-денес, и во еден момент го привлекло вниманието на советската тајна служба КГБ, но и на тогашниот претседател на СССР, Никита Хрушчов.

Loading...

Во 60-тите години на минатиот век, СССР имала повеќе од блиски односи со Египет и во еден момент во 1961 година, Египќаните го информирале советското раководство за чудно откритие, па затоа специјална група експерти веднаш полетала во Каиро.

Сè започнало кога двајца бедуини откриле непознат влез во една од пирамидите во Гиза. Ја отвориле камената порта, па влегле во гробот.

Тука, освен камените саркофази, тие не виделе ништо, ниту на подот, ниту во вдлабнатините и нишите, но сепак го барале гробот со факели. Наскоро и на двајцата им се слошило, реколе дека почувствувале некаков неразбирлив притисок, како да доаѓа од ѕидовите и избегале.

 

 

Следниот ден се чувствувале уште полошо. Роднините ги однеле во болницата, каде што два дена подоцна еден од нив починал.

Loading...

Другиот, плашејќи се од слична смрт, решил да се покае и ја раскажа приказната за гробот, што според него бил „гроб на Бога“.

Информациите за „Божјиот гроб“ брзо стигнале до советската амбасада. Веднаш биле ангажирани воените аташеа на амбасадата на СССР и неколку археолози кои во тоа време биле во Египет за да проверат што се случува.

Она што го пронашле, создало основа за таен специјален извештај на КГБ на СССР.

Забележано е дека во гробот се пронајдени остатоци од суштества чија старост може да ја надмине возраста на сите претходно пронајдени мумии.

 

 

Била формирана посебна група која вклучувала не само археолози, туку и високи офицери на КГБ, како и водечки експерти за хемиска борба и зрачење. Писмениот извештај на КГБ истакнал дека „15 кутии со експонати и мумифицирани тела од саркофагот биле отстранети од гробницата“.

Loading...

Описот на овие тела јасно ги дефинира како претставници на необична раса, различна од нашата.

– Мумифицираните тела беа високи околу 2 метри, многу повисоки од Египќаните кои живееле пред неколку илјади години. Анализите на мумиите извршени во СССР покажаа дека телата се стари околу 12-13 илјади години – се наведува во извештајот.

Д-р Виктор Иванович, поранешен советник за наука во Кремљ, кој имал пристап до досиејата за мисија на КГБ, наречен Проект ИСИС, вели дека „снимките го откриваат најважното откритие во историјата на човештвото“.

Ивановиќ објаснува дека „она што го најдоа во гробницата во саркофагот беа остатоци од странец што починал во Египет околу 10.000 п.н.е.

 

 

Пронајдените артефакти ги зела армијата

Loading...

Документарец за овој настан бил објавен во 2001 година и, меѓу другото, покажува ексклузивна снимка што наводно никогаш не била видена надвор од строго доверливите кругови на КГБ.

Видеото наводно ја видело светлината на денот благодарение на руската мафија, која набавила копија од тајните архиви на КГБ.

– Присуството на ова суштество и дизајнот на пирамидите, како и прочитани низ историски и научни докази, покажуваат дека оваа посета се случила околу 11.000 години п.н.е. Наводно е снимен на платото Гиза за време на операцијата под кодно име Операција ИСИС, по египетската божица Изида.

Д-р Ивановиќ додава:

– Операцијата ИСИС беше искористена за обезбедување документи и вонземска технологија што беа складирани во таен гроб на платото Гиза, во надеж дека ќе се користи за воени цели.

 

Loading...

 

Детали не се дадени, останува само список на пронајдени предмети:

– 15 кутии артефакти

– 1 делумно мумифицирано тело

Loading...

– 1 камен саркофаг

– 8 хиероглифски табели