Активисти на Гринпис го прекинаа говорот на британската премиерка

Сподели со своите пријатели

Активистите на Гринпис накратко го прекинаа говорот на британската премиерка Лиз Трас на конгресот на Конзервативната партија во Бирмингем.

Loading...

„Кој гласаше за ова?“

Трас вети дека Британија ќе помине низ тешки времиња и дека „сите ќе имаат корист“ од резултатите на нејзината економска политика.

„Во овие тешки времиња, мора да дејствуваме. Решен сум да ја придвижам ОК напред, да не извлечам од бурата“, рече Трус.

Таа вети дека ќе го заврши периодот на „високи даноци и низок раст“.

По инцидентот, Гринпис на Твитер објави дека активистите сакале да привлечат внимание на фактот дека премиерката ги погазила ветувањата на партијата од 2019 година.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Русија воведува нов закон за странски агенти, репресијата се поголема

Според активистите, премиерката се откажува од силното дејствување по прашањето на климата и водечката улога во заштитата на животната средина во светот.