Ако сакате подобар секс, оваа храна имајте ја во менито

Сподели со своите пријатели

Во основата на терминот афродизијак стои перцепцијата дека односниот производ помага за подобрување на квалитетот на сексуалното општење кај луѓето.

За да се постигне овој ефект, потребно е афродизијаците за да се стимулира либидото, да ја олеснат возбудливоста и да ја зголемуваат сексуалната енергија.

Loading...

Колку калории всушност троши сексот?

Долгорочните студии покажаа дека некои прехранбени производи имаат потенцијал да ја зголемат комплексноста на сексуалната моќ на човекот.

Редовната потрошувачка на овие афродизија нуди сосема природна можност за подобрување на сексуалните способности. Не е ни чудо што патот до спалната на најголемите љубовници е низ кујната.

Најмоќните афродизијаци меѓу храната:

Остриги

Легендата тврди дека, и покрај вкупните разлики во времето во кое живееле, Клеопатра и Казанова наликувале на две работи – нивните сериозни сексуални способности и нивната љубов кон остригите. Оваа морска храна ги зголемува нивоата на допамин, што ги стимулира и машките и женските хормони.

Стрес, пад на имунитетот и несоница: Животот без секс носи сериозни последици

Аспарагус

Loading...

Нивниот моќен ефект како афродизијак се објаснува со високата содржина на витамините од групата Б кои ја стимулираат секрецијата на хистамините, кои се сметаат за клучен активатор на сексуалната привлечност кај двата пола.

Авокадо

Старото индиско име на авокадо е ахуакати, што значи тестис. Богатата композиција на авокадо која е корисна за сексуална моќ покажува дека ова име тешко се должи само на надворешната сличност на авокадото со машките сексуални жлезди.

Пет трикови со кои сексот ќе стане феноменален

Според легендата, поразени од моќниот ефект на авокадото како афродизијак, древните проповедници на христијанството во Латинска Америка забрануваат на целомудрени парохијани да го консумираат овој плод.

Смоква

Во многу култури, смоквите се поврзани со добра плодност кај луѓето, што е знак за нивно позитивно влијание врз сексуалните функции.

Утринскиот секс е подобар за имунитетот и за интелектот

Не е изненадувачки, во минатото, во многу региони во светот, зрели смокви кои се тргувале билепоскапи од златото.


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *