Зошто вратите на јавните тоалети не се до подот?

Сподели со своите пријатели

Јавните тоалети секако не се меѓу најпријатните места што понекогаш мораме да ги посетиме. И сигурно сите барем еднаш сте се запрашале зошто вратите и преградените делови во кабините на јавните тоалети не сè до подот, туку се „безобразно“ кренати, не оставајќи простор луѓето да ги завршат своите приватни работи целосно приватно?

Loading...

Всушност, постојат неколку добри причини, а Bright Side ги пренесува сите.

Зошто даската на ВЦ школката во некои јавни тоалети има форма на буквата „У“? (ВИДЕО)

Полесно се чистат

Поради честа употреба на јавните тоалети, неопходно е да се мијат неколку пати на ден. Големиот простор помеѓу подот и вратата ги прави кабините подостапни за чистење.

Во случај на несреќа, полесно е да се помогне

Ако некое лице се онесвести или има друг здравствен проблем, ќе помине долго време пред некој да забележи. Ако има доволно голем јаз помеѓу вратата и подот, многу е полесно да забележите какви било знаци на неволја.

Во исто време, можно е да се лизнете во кабината и да го отклучите однатре наместо да ја пробиете вратата.

Loading...

Британски град воведува анти-секс тоалети

Сузбива непримерно однесување

Недостатокот на целосна приватност во јавните тоалети исто така ги спречува луѓето да прават работи што… не треба да ги прават.

Кога вратата е подигната, полесно е да се следи и да се спречи несоодветно однесување. Најдете соба, а не тоалет!

Изградбата е поевтина

Изградбата на прегради од подот до таванот бара попрецизен дизајн и употреба на различни материјали, што ја зголемува вкупната цена.

Затнувал женски тоалети, па сега ќе мора да оди во затвор

Секогаш ќе биде попрофитабилно сопственикот на бизнисот или зградата да инвестира во тоалет со повисоки прегради.

Loading...

Image by Виктория Бородинова from Pixabay

Подобро ветреење

Во целосно затворена бања, мирисите потешко испаруваат. Со кренатите прегради, воздухот циркулира многу подобро и мирисите исчезнуваат побрзо.

Полесно е да се види дали тоалетот е зафатен

Ако тоалетот е целосно затворен, ние секогаш ризикуваме да доживееме непријатен момент додека се обидуваме да ја отвориме вратата, или пак мораме да ги држиме одвнатре, што е уште полошо.

Еве што се случува со фекалиите во авионските тоалети (видео)

Кога вратата е подигната, многу е полесно да се види дали кабината е испразнета или не.

Loading...

Полесно е да се избега

Замислете бравата да се заглави. Ако тоалетот е целосно затворен и просторијата е премногу бучна, можеби ќе поминете многу време очекувајќи помош.

Ако има празнина подолу, лесно можете да се извлечете.

Секој четврти жител на Романија нема тоалет во домот

Луѓето побрзо ги завршуваат работите

Кога вратите не се спуштени, поради недостаток на целосна приватност, луѓето се чувствуваат како да мора да ја завршат својата работа побрзо, што го намалува времето на чекање и со тоа и гужвите.

Loading...

Полесно е да се позајмите тоалетна хартија

Ах, тоа страшно чувство кога сфаќаме дека сме без хартија! Ако тоа се случи во јавен тоалет, можете да побарате од лицето покрај вас да ви даде хартија.

Ако преградите се целосно спуштени, тоа е невозможно да се направи и никој не може да ве спаси.


Leave a Reply