19.08.2019 12:03

Британски град воведува анти-секс тоалети

Facebook Twitter Google+

Британскиот град Порткевл планира да постави антисекс тоалети, за да спречи можност луѓето во него да се задржуваат предолго и така да имаат секс внатре.

Бидејќи јавните тоалети често се на удар на вандали, наркомани, бездоменици и граѓани кои имаат секс во нив, градот Порткевл подготвил нова програма за јавни тоалети. Според неа, во кабините ќе постојат подови чувствителни на тежина. На тој начин ќе може да се контролира дали во кабината има само една личност.

Loading...

Ако некој се задржува во тоалетот предолго, ќе се вклучува предупредување, а светлото и затоплтувањето ќе се изгаснат.

Сензорите за движење во тоатлетите исто така ќе реагираат на „насилна активност“ отварајќи врата, истовреме активирајќи аларми и млазови вода кои ќе ги прскаат луѓето внатре.

– Обновата на тоалетите е важен елемент на плановите на Градскиот совет на Порткол, изјавил членот Мајкл Кларкез.

Меѓутоа, некои граѓани овој план го опишувале како „апсолутно застрашувачки“, поради проблемите кои би можел да ги направи на лицата со посебни потреби.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments