Убавите жени влијаат лошо на мозокот на мажите

Сподели со своите пријатели

Убавите жени навистина имаат полесен живот и тоа се докажа од ново научно истражување, според кое привлечните дами влијаат лошо на мозокот на мажите.

Loading...

Без разлика дали станува збор во канцеларија или во судницата, новото истражување го поддржува верувањето дека убавите жени можат да посредуваат во зделки полесно.

10 паметни совети за жените по 35та година

Тоа, според истражувањето, е затоа што убавината преовладува над способноста на мозокот да дефинира што е разумно и фер, а што не.

Фактот е поврзан потсвесно со конкурентната мисла вкоренета во машката еволуција.

Како дел од истражувањето, 21 ученици од машки пол во универзитет во Кина биле замолени да разгледаат 300 слики на жени.

И натаму се држава на мажите: Како всушност живеат жените во Јапонија?

Половина биле попривлечни, а другата половина не толку.

Loading...

Истражувањето било спроведено паралелно, додека мажите играле компјутерска игра со одредена сума на пари.

Резултатите покажуваат дека мажите имаат тенденција да се согласат не неповолни договори, кога пред нив гледаат убаво лице.


Leave a Reply