10 паметни совети за жените по 35та година

Сподели со своите пријатели

„Без разлика колку била добра и фантастична забавата, дадете се од себе за да се разбудите во вашата спална соба“.

Loading...

„Помеѓу парче торта и бисквити, секогаш направете избор за чаша вода“.

„Ако на часовникот е полноќ и мора да ја измиете косата, да направите епилација на нозете и маникир – секогаш изберете сон. Затоа што можете да ги скриете затегнатите стапала, да облечете фенси марама, да ги налакирате ноктите со безбоен лак, да седите во автобус. Но, никој и ништо нема да го маскира умореното лице и лошото расположение. Секогаш изберете сон “.

„Патувајте! Искористете ја секоја можност што можете. Новото знаење е добар начин да стекнете искуство и нема да остарите.“

„Пред да започнете да ја оценувате ситуацијата, секогаш прашувајте се: Дали е ова е моја работа?, Потоа затворете ја устата и одете по свој пат“.

„Помеѓу бурна романса и можноста да заработите пари, секогаш направете го изборот во корист на второто“.

„Во спор не се раѓа вистината, туку мигрената. Во вистинско време се вели: „Да, како ќе кажеш ти…“ ќе заштеди и пари и нерви“.

„Неколку денови во осаменост делуваат подобро отколку скап спа.“

Loading...

„Никој не вреди за него да страдаш во непријатни чевли“.


Leave a Reply