Тесла ќе го тужи секој што ќе се обиде да го препродаде Cybertruck во првата година

Сподели со своите пријатели

Испораките на првиот Cybertruck треба да започнат на 30 ноември, а компанијата постави строги барања за оние кои размислуваат да го препродадат своето возило во текот на првата година.

Loading...

Ако сопствениците на Cybertruck, од непредвидени причини, мора да го продадат своето возило пред крајот на првата година, тие мора писмено да ја известат Tesla.

Ако компанијата смета дека причината е валидна, ќе го откупи возилото, но цената ќе се намали за 0,25 долари по извозена милја, не вклучувајќи го нормалното трошење на возилото.

Овие услови се дел од општите одредби и услови на Tesla и се специјално дизајнирани за Cybertruck.

Секој обид за препродажба на Cybertruck во текот на првата година може да резултира со тужба од Tesla, со можна казна од 50.000 долари.

Овие строги правила се дел од напорите на Tesla да спречи препродажба на возила по повисоки цени, особено возила со низок сериски број, што е вообичаена практика во автомобилската индустрија.

Пристапот на Tesla претставува значаен чекор во спречувањето на шпекулативната препродажба на нејзините возила, што е особено важно за модел како Cybertruck, кој предизвика голем интерес кај јавноста и потенцијалните купувачи.

Овој потег може да се смета и како начин за заштита на вредноста на брендот и обезбедување дека првите сопственици на Cybertruck ќе бидат оние кои се вистински заинтересирани да го поседуваат ова иновативно возило на долг рок.

Loading...