Тајни на хотелите кои вработените никогаш нема да ви ги кажат

Сподели со своите пријатели

Една анонимна хотелска работничка открила неколку тајни кои вработените во хотелите никогаш не би ги признале на своите клиенти.

Loading...

Починати лица

Меѓу најдобро чуваните тајни на секој хотел е бројот на луѓе кои умреле во хотелските соби. Маж кој во текот на студирањето работел во хотелот, се сетил дека еден гост се обесил во хотелската соба, а го пронашла чистачката. Полицијата дошла со него и лушето кои го санираат местото на злосторот или несреќите. Го однеле телото и ја средиле собата, а никој од гостите немал претстава што всушност се случило.

Инаку хотелите сокриваат вакви информации за да избегнат лош публицитет, но и т.н. „црвен туризам“ односно појава да луѓето намерно сакаат да бидат во соби во кои некој починал.

Познати личности

Голема е одговорноста во хотел во кој ќе престојувате да се наоѓа и некоја многу позната личност. Доколку не наидете на таа личност, како обичен гост никогаш нема да знаете дека во хотелот има некој познат.

Тајни врски и прељуби

Вработените во хотелите обично доста добро знаат доколку некој доаѓа со љубовница или љубовник, но затоа не се грижат. Исто така, добро знаат во какви меѓусобни односи се луѓето кои доаѓаат. Во состојба се веќе на прв поглед, откако ќе влезете во хотелот со брачниот парнер да знаат кој ги донесува важните одлуки.

Loading...

Полиција

Скоро сите хотели и оние подобри и полоши се исто така добро поврзани со локалната полиција. Не е тоа насочено против гостите, но штом некаде ќе се соберат многу луѓе, секогаш се можни проблеми. Исто така, хотелските работници велат дека полицијата има тенденција да остане при верзијата на вработените, отколку на гостите, затоа што вработени обично добро знаат информации кои се потребни на полицијата.

Хигиеничност

Секој вработен во хотелот ќе ви каже: никогаш не допирајте го перкривачот или далечинскиот управувач. Тие, имено никогаш не се чистат или перат.

Исто така, не служете се ниту со чаша на мивалникот (ни таа никогаш не се мие доволно), проверете сите флаши во мини барот да имаат оригинален и неотворен чеп и не завлекувајте се под керветот и на тепшко достапни места затоа што ни тие не се чистат никогаш.

Кога сакате да седневе на фотелја или кауч, првин ставете пешкир. Не би верувале колку гости на нив седнат голи. Тоа навистина е ужасно, но многу често личностите наоѓаат дамки на столиците во собата.

Откажување

Ако сакате во последен момент да откажете резервација, а не сакате да изгубите депозит, повикајте го хотелот и поместете ја резервацијата за неколку дена. Почекајте неколку часа, а потоа повторно јавете се и откажете без последици.

Loading...

Резервација

Никогаш не резервирајте соба преку некои трети страни затоа што тоа ќе ви излезе поскапо. Исто така доколку имате посебни желби, многу е веројатно дека некаде ќе се изгубат доколку не резервирате лично. Доколку сакате додатно да заштедите, пробајте да резервирате сместување во последен момент.

Бесплатни работи

Бидете љубезни кон вработените, посебно кон вратарите. Тие можат да ви дадат бесплатни флаши со вода, тампони, карти за паркирање, бесплатен превоз, резервации, хемиско чистење, дуреи и сместува во поскапа соба, а сето тоа само доколку ги прашање. Имено, никој не очекува дека вратарите имаат толкава моќ во рацете, па ништо не го прашуваат. Тоа е голема грешка.

Што се однесува до подобрите соби, нив побарајте ги кога околу вас нема други гости кои би можеле да слушат затоа што хотелот не сака сите да почнат да бараат подобри соби. Ако собата ја побарате насамо, поголема е веројатноста дека нема да ве одбијат.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.