Зравје

Сподели со своите пријатели

Светската здравствена организација оцени дека рансродовста, одно чувството на припадност во спротивниот пол, повеќе не треба да се смета за ментално заболување, што е одлука која се уште треба да ја одобрат земјите членки во 2019. година. Тоа произлегува од 11. верзија на Меѓународната класификација на болести (ICD) која СЗОПрочитај повеќе