Зоран Петрушевски

Сподели со своите пријатели

Учениците сакаат да разговараат, да се пожалат и пофалат, но нема услови, освен класниот час, вели наставничката Ангела Петковска од кумановската Гимназија „Гоце Делчев“. Loading… Наставничката по македонски јазик и литература, вели дека немили настани како меѓуврсничко насилство постојано се случуваат, а тие не се ни свесни за тоа. –Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Со пластични столбчиња Општина Куманово ќе ги брани пешаците од несовесните возачи. Завршена е тендерската постапка за изготвување техничка документација за поставување на заштитни столбчиња за разделување на пешачкиот и велосипедскиот од моторниот сообраќај, а реализацијата на проектот треба да го спроведе компанијата „Еуро роад дизајн груп“ од Скопје. СтолбчињатаПрочитај повеќе