Жао Леџи

Сподели со своите пријатели

Кинескиот претседател Си Џинпинг (69) денеска со едногласни гласови на речиси три илјади пратеници во кинескиот парламент, Националниот народен конгрес (НПК), го обезбеди својот трет петгодишен мандат, што е исто така преседан, бидејќи станува најмногу моќен лидер на земјата по Мао Це Тунг. Loading… Друг кандидат за избор немаше, аПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кинескиот државен совет приреди прием во Големата сала на народот во Пекинг по повод прославата на 73-годишнината од основањето на Народна Република Кина, Националниот ден на Кина, кој се слави на 1 октомври. Loading… На приемот присуствуваа лидерите на Комунистичката партија на Кина и целиот државен врв, Си Џинпинг, ЛиПрочитај повеќе