Тумсо Абдурахманов

Сподели со своите пријатели

Тумсо Абдурахманов, познат критичар на чеченскиот лидер Рамзан Кадиров, е убиен во Шведска, тврдат колегите на блогерот за рускиот сервис на Радио Слободна Европа. Loading… Абдурахманов бил убиен во текот на ноќта меѓу 1 и 2 декември. Шведските власти не соопштуваат ништо за тоа, освен дека немаат информации за тоаПрочитај повеќе