Теменузка Петкова

Сподели со своите пријатели

Бугарскиот парламент ја поддржа резолуцијата која има за цел да го одложи постепеното затворање на електраните на јаглен. Loading… Повеќе од 1.500 рудари и комунални работници протестираа пред парламентот за поддршка на индустријата за јаглен. Бугарските пратеници од целиот политички спектар гласаа со апсолутно мнозинство – 187 за и 11Прочитај повеќе