Сурен Папикјан

Сурен Папикјан е роден на 26 април 1986 година.

Папикјан е ерменски политичар кој моментално ја извршува функцијата министер за одбрана на Ерменија.

 

 

Папикјан порано бил министер за територијална администрација и инфраструктура и кратко вицепремиер.

Сурен Папикјан и претседател на одборот на владејачката Партија за граѓански договор.

На 11 мај 2018 година, Папикјан беше назначен за министер за територијална администрација и развој на Ерменија во првата влада на Никол Пашинјан.

Папикјан првин беше на позицијата заменик-премиер. Тој најпрвин беше назначен за министер за одбрана на Ерменија на 15 ноември 2021 година.

Во продолжение сите вести поврзани со Сурен Папикјан.

Сподели со своите пријатели

Министрите за одбрана на Ерменија и Русија, Сурен Папикјан и Сергеј Шојгу во телефонски разговор се договориле да преземат мерки за стабилизирање на ситуацијата на ерменско-азербејџанската граница, соопшти ерменскиот воен оддел. Loading… „Министерот за одбрана на Ерменија на својот руски колега му ја претстави ситуацијата што настана како резултат наПрочитај повеќе