спиење

Што значи ако ја сонуваш саканата личност

Сподели со своите пријатели

Што значи ако ја сонуваш саканата личност? Сонувањето на саканата личност е вообичаен феномен. Овие соништа може да се толкуваат на различни начини. Loading… Важно е да се потсетите на ситуацијата во која сте ја сонувале вашата сакана личност. Но, и на другите детали што сте ги виделе во сонот.Прочитај повеќе

Што значи ако сонуваш змија

Сподели со своите пријатели

Што значи ако сонуваш змија? Веројатно сте сонувале змија некогаш и сте си го поставиле ова прашање. Loading… Како еден од најстарите митолошки симболи во културите, змиите можат да предизвикаат бројни негативни асоцијации. Бидејќи змиите редовно ја отфрлаат кожата, многу култури ги поврзуваат влекачите со промени, раст и повторно раѓање.Прочитај повеќе

Што значи ако сонуваш некого

Сподели со своите пријатели

Што значи ако сонуваш некого? Ова е прашањето кое луѓето често си го поставуваат, откако во сонот ќе им дојде поранешниот партнер, љубовник или колега од работа. Loading… Како понекогаш соништата ги одразуваат несвесните мисли и нашите чувства? Дали соништата се само симбол на нешто сосема друго? Што значи акоПрочитај повеќе

Calm Asian female wearing white pajama sleeping in comfortable bed with white sheets near modern mobile phone in morning

Сподели со своите пријатели

Диетата вклучува строги режими на исхрана, намалување на калории и зголемена физичка активност. Сепак, спиењето исто така игра клучна улога во процесот на слабеење. Loading… Докторите често препорачуваат најмалку седум часа спиење секоја вечер, но поради брзото темпо на живот, луѓето ширум светот спијат сè помалку. Сепак, спиењето е клучноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Експертите тврдат дека спиењето во топла соба не е добро. Loading… Не само што создава непријатност и потење, туку многумина ги пропуштаат многуте придобивки што би можеле да ги добијат од спиењето во ладна соба. Температурата од 18 Целзиусови степени може да значи разлика помеѓу лош и мирен сон, забележуваатПрочитај повеќе

woman in blue shirt lying on bed

Сподели со своите пријатели

Поминуваме една третина од животот во кревет, а сепак повеќето од нас не размислуваат за положбата во која го поминуваме тоа време. Позицијата за спиење е делумно прашање на нечии склоности и навики, но многу повеќе од тоа. Loading… Позицијата во која спиеме подеднакво влијае на квалитетот на спиењето иПрочитај повеќе

Woman in White Crew Neck T-shirt Lying on Bed

Сподели со своите пријатели

Зајакнувачкиот сон кој трае 7-8 часа е клучен за функционирање во текот на денот. И што да направите ако не спиете доволно претходната ноќ? Loading… Одредена храна и пијалоци можат да ви помогнат да ја подигнете енергијата и „херојски“ да го издржите денот без поголеми проблеми … Нутриционистите ги препорачуваатПрочитај повеќе

Person Lying on Bed Covering White Blanket

Сподели со своите пријатели

Легнувањето во кревет без ништо има повеќе придобивки отколку што мислите. Loading… Како прво, ќе спиете подобро, ќе бидете поздрави и ќе имате повеќе секс. Нели се тие добри причини да се соблечете голи вечерва?     Без будење во текот на ноќта Луѓето спијат подобро во постудени отколку воПрочитај повеќе

Woman Sleeping

Сподели со своите пријатели

Веројатно се согласувате дека нема полошо нешто отколку кога сте хронично лишени од сон. Постојано сте уморни, раздразливи, главоболките се силни и немате сила да извршувате дневни активности. Loading… Новите студии покажуваат дека предолгото спиење е исто лошо како и неспиењето, можеби дури и полошо. За добар сон, не еПрочитај повеќе

Top View of a Girl Wearing Checked Pyjama Lying Down on Matres

Сподели со своите пријатели

Неколку студии покажаа дека постојан сон и постојана утринска рутина придонесуваат за поздрав начин на живот. Истовремено пораното легнување и порано будење може да го подобрат вашиот живот на многу начини. Loading… Според германското истражување, луѓето кои рано се будат и се повеќе од утрински тип, всушност се поупорни, подобриПрочитај повеќе