спанаќ

green leaves on blue plastic bowl

Сподели со своите пријатели

Многумина тврдат дека конзумирањето сирова храна е поздраво за нашето тело, со оглед на тоа што ги зачувува витамините и минералите кои се наоѓаат во нив. Loading… Сепак, постојат и такви намирници, како што се мешунките и житариците, кои го достигнуваат својот целосен потенцијал само по готвењето. Одредена храна, акоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Постојат многу причини да се јаде лиснат зелен зеленчук. Помага во намалување на ризикот од срцеви заболувања и намалување на крвниот притисок и холестеролот, а придонесува и за здравјето на мозокот. Loading… Од кељ и зелка до блитва и зелена салата, има безброј опции доколку сакате да јадете лиснат зеленПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Многумина тврдат дека конзумирањето сирова храна е поздраво за нашето тело, со оглед на тоа што ги зачувува витамините и минералите кои се наоѓаат во нив. Loading… Сепак, постојат и такви намирници, како што се мешунките и житариците, кои го достигнуваат својот целосен потенцијал само по готвењето. Одредена храна, акоПрочитај повеќе