Совет на Европа

Сподели со своите пријатели

Италија треба да ја укине или преработи новата регулатива за миграција, која има за цел да го намали обемот на спасување мигранти извршени од бродови на невладини организации, вели комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ во писмото упатено до италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Пјантедоци.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) во четвртокот едногласно побара формирање на специјален меѓународен кривичен суд во Хаг за кривично гонење на руските и белоруските политички и воени лидери кои „планирале, подготвувале, иницирале или извршиле“ руска војна на агресија врз Украина. Loading… „Без нивната одлука да ја водат овааПрочитај повеќе