Сергеј Андрејев

Сподели со своите пријатели

Земјите членки на ЕУ, врз основа на заедничка одлука, од денеска ги покануваат руските амбасадори во министерствата за надворешни работи, за да можат пратениците да го изразат својот протест поради одржувањето на референдумот во четири украински региони и нивното припојување кон Русија. Loading… Министерот за надворешни работи на Италија ЕтореПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Рускиот амбасадор во Варшава беше поканет во полското Министерство за надворешни работи за да го информира за осудата на нелегалните референдуми и анексијата на украинските територии минатата недела, како и за заканите на Русија за светскиот мир, вклучително и заканите за Полска, но самата Полска без Европската унија нема даПрочитај повеќе