Рома труба фест

Сподели со своите пријатели

Фестивалот на дувачки средби „Рома труба фест“ во петок по 17ти пат ќе се одржи на Градскиот плоштад во Куманвоо со почеток во 19:30 часот. Loading… Организатор на фестивалот е Ансаблот на народни ромски игри и песни „Рушит Шакир”. На фестивалот учество ќе земат познати имиња меѓу кои дувачки оркестриПрочитај повеќе