Река Кумановка

Сподели со своите пријатели

Реките Пчиња, Којнарка и Кумановка утринава имаат значително покачен водостој по обилните врнежи од дожд вчера и во текот на ноќта. Loading… Според Управата за хдромеотеорлошки работи, врнежите кои паднаа во изминатите 24 часа предизвика зголемување на водостоите на реките, особено на тие во западниот дел на земјата. Значително високПрочитај повеќе