Ребело де Соуза

red green and yellow flag

Сподели со своите пријатели

Португалскиот парламент ја легализираше евтаназијата за луѓето кои боледуваат од неизлечива болест и трпат неподносливи болки, објави лондонски „Тајмс“. Loading… Ова е четврти пат како парламентот одобрува евтаназија, но претседателот стави вето претходните три пати. Дебатата за евтаназија ја подели претежно католичката земја и наиде на силно противење од претседателотПрочитај повеќе