Попокатепетел

brown and black mountain under white clouds

Сподели со своите пријатели

Милиони жители на Мексико се предупредени да се подготват за можна евакуација по зголемената активност на најопасниот активен вулкан во земјата, кој од минатата недела исфрла пепел во неколку околни градови, соопштија локалните власти. Loading… Пепелта од вулканот Попокатепетел, лоциран во централниот дел на земјата, ги одложи летовите во МексикоПрочитај повеќе