Пол Ален

Сподели со своите пријатели

Продажбата на уметничката колекција на ко-основачот на Мајкрософт Пол Ален, кој почина во 2018 година, во Кристи во Њујорк, ја надмина историската граница од 1 милијарда долари, со низа рекордни цени за делата на Ван Гог, Сезан и Гоген. Loading… И покрај економската неизвесност поради војната во Украина и инфлацијата,Прочитај повеќе