пластика

blue labeled plastic bottles

Сподели со своите пријатели

Годишно во светот се произведуваат 460 милиони тони пластика, таа бројка е двојно зголемена за десет години и не покажува тренд на намалување, пренесуваат податоците на France24 од Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), по повод Денот на животната средина, кој се слави во понеделник. Loading… Од 2000 доПрочитај повеќе