Павел Јаблонски

Сподели со своите пријатели

Заменик-министерот за надворешни работи на Полска, Павел Јаблонски изјави дека Полска размислува да ја затвори границата со Белорусија поради „реални закани“ кои доаѓаат од таа земја. Loading… „Ги разгледуваме сите чекори кои ќе бидат неопходни за заштита на нашата територија, за заштита на нашите граѓани, вклучително и целосна изолација наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Полска е подготвена целосно да ја затвори границата со Белорусија, изјави заменик министерот за надворешни работи на Полска Павел Јаблонски во емисијата „Полско радио“. Loading… „Ако постои таква потреба, особено мотивирана од безбедносни прашања, тогаш секако сме подготвени. Сепак, тоа ќе го анализираме како што се развиваат настаните“, рече ЈаблонскиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик-министерот за надворешни работи на Полска, Павел Јаблонски, денеска изјави дека Варшава е подготвена да преземе „нестандардни“ акции доколку Германија се спротивстави на испраќање тенкови „Леопард“ во Украина, но не откри какви активности ќе преземат. Loading… „Мислам дека ако има силен отпор, ќе бидеме подготвени да преземеме дури и такваПрочитај повеќе