Nvidia

Сподели со своите пријатели

На Волстрит индексот S&P 500 порасна, благодарение на растот на цените на акциите на технолошките компании, додека Dow Jones падна, по пет дена раст. Loading… Индексот Dow Jones загуби 0,76 отсто, на 39.112 поени, додека S&P 500 порасна за 0,39 отсто, на 5.469 поени, а Nasdaq 1,26 отсто, на 17.717Прочитај повеќе

Graphs Display on an Ipad

Сподели со своите пријатели

Nvidia стана втора највредна компанија во светот, претекнувајќи го Apple, откако вредноста на нејзините акции достигна рекордно високо ниво. Loading… Вредноста на оваа компанија, која се занимава со производство на чипови за вештачка интелигенција, надмина 3 трилиони долари, додека вредноста на Apple остана на 3.003 трилиони долари. Акциите на NvidiaПрочитај повеќе