нуркање

Сподели со своите пријатели

Светскиот рекорд во задржување здив го постигнал еден француски нуркач во 2009. година кога успеал без дишење да издржи цели 11 минути и 35 секунди. Подоцна, во 2014. година, тој рекорд е соборен за 19 секунди, но тој резултат не е уважен, затоа што не бил официјално регистриран. Трепки одПрочитај повеќе