Нелсон

Сподели со своите пријатели

Обилните дождови кои со денови паѓаа во северниот и централниот дел на Нов Зеланд се намалија во саботата, но жителите таму беа принудени да напуштат стотици домови. Loading… Градот Нелсон, на јужниот остров во Нов Зеланд, беше најтешко погоден. Жителите од неколку стотици куќи беа евакуирани, а некои од нивнитеПрочитај повеќе