МПЦ

Сподели со своите пријатели

Неделата по Велигден е наречена Томина недела, но и Нова недела, Антипасха. Loading… Нова недела се нарекува, затоа што почетокот на сите недели започнува од неа. Таа е прва недела по Пасха, и прв пат по Пасха се обновува празнувањето на светлото Христово Воскресение. Апостолското правило гласи: „Осум дни поПрочитај повеќе